Francontraste 2023

Remerciements

Zahvala studentima :

Merci, les étudiants !

Međunarodni frankofonski znanstveni skup Francontraste,
Sveučilište u Zagrebu, 26.-28. listopada 2023.

Studijska grupa Francuski jezik i književnost Odsjeka za romanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, održala je u hibridnom obliku (online i uživo) od 26. do 28. listopada 2023. međunarodni znanstveni skup pod nazivom Francontraste : Konceptualizacija, kontekstualizacija, diskurs.

Tom prigodom okupilo se stotinjak uglednih znanstvenika iz različitih zemalja cijeloga svijeta. Znanstveni skup imao je za cilj definirati zajedničke specifičnosti vezane za francuski jezik i frankofonsku komunikaciju s motrišta konceptualizacije, kontekstualizacije i diskursa a s obzirom na poučavanje francuskog kao stranog jezika, s obzirom na jezične znanosti, te s obzirom na proučavanje književnosti i prevoditeljstva. 

Zbornik sažetaka znanstvenog skupa, galerija slika, realizirani program kao i video materijali skupa mogu se naći na mrežnoj stranici: https://francontraste.ffzg.unizg.hr/

Studenti studijske grupe Francuski jezik i književnost pridonijeli su aktivnim sudjelovanjem uspjehu ovog značajnog znanstvenog događaja. Posebno su se istaknuli volonteri koji su bili prisutni u svim segmentima odvijanja Skupa: na prijmu, za vrijeme tematskih sesija i plenarnih izlaganja, za vrijeme pauza za kavu, fotografiranja…

Zahvaljujemo od srca na dragocjenoj pomoći!

Organizacijski odbor Francontraste Zagreb 2023

Remerciement aux bénévoles :

Grand merci pour votre implication dans l’aventure de l’organisation du colloque Francontraste Zagreb 2023.

Votre temps, votre énergie et votre engagement sans faille ont été précieux. Vous avez joué un rôle primordial dans le succès du Colloque et nous en sommes très reconnaissants.

Nous sommes heureux et fiers de pouvoir vous compter parmi nous.

De toute l’équipe du Comité d’organisation du colloque Francontraste Zagreb 2023